الفاکافه
09381023232

پشتیبانی سریع

پیگیری سفارش

طرز تهیه قهوه ترک و تاریخچه گذشته اش!

آنچه در این مطلب میخوانید

طرز تهیه قهوه ترک و تاریخچه گذشته اش!

طرز تهیه قهوه ترک و فوت و فن های آن

طرز تهیه قهوه ترک را باید الفبا قهوه قلمداد کرد که هر دوستدار قهوه‌ای می‌بایست آن را یاد بگیرد.

با آن ‌که کشور ترکیه جزو کشورهای تولیدکننده قهوه به شمار نمی‌آید اما بسیاری از افراد تمایل دارند روش خاص مردم این کشور را برای سرو و نحوه مصرف قهوه بدانند و حتی اگر امکان دارد آن را در منزل خود تهیه کنند.

قهوه ترک که همواره اصالت را به همراه خود دارد، زیربنا و جد اصلی قهوه‌های دمی مانند قهوه فرانسه و اسپرسو است، همچنین روش تهیه قهوه ترک همواره از فوت و فن های بیشتری نسبت به طرز تهیه قهوه فرانسه و اسپرسو برخوردار است. (اصلی ترین تفاوت قهوه ترک و اسپرسو و فرانسه به روش تهیه این قهوه ها باز می گردد)

اگر با وجود انواع قهوه‌هایی مانند قهوه فرانسه، اسپرسو و … هنوز هم دوستدار قهوه ترک هستید و هیچ چیز برای شما جای قهوه ترک را نمی‌گیرد، پس این مطلب از سایت الفا کافه را از دست ندهید.

طرز تهیه قهوه ترک

تاریخچه قهوه ترک

در این مطلب تاریخچه و طرز تهیه قهوه ترک رو بررسی می‌کنیم.

درباره تاریخچه قهوه ترک دو روایت مختلف وجود دارد؛ با این ‌حال از قهوه‌ ترک هرچه بگوییم کم گفتیم، چون این نوشیدنی در فرهنگ ترکیه به‌ خوبی ریشه دوانده‌است. مردم ترکیه قهوه را بهانه‌ای برای گفت و گو و دوستی می‌دانند، گویی همین بهانه برای تولد یکی از بهترین و معروف‌ترین قهوه‌های دنیا در ترکیه کافی بود تا در فرهنگ و تاریخ قهوه جهان جا باز کند.

اما این نوشیدنی جادویی چطور توانسته به تمام دنیا سفر نماید؟

 

روایت نخست تاریخچه قهوه ترک

طبق اولین روایت دو تاجر سوریه‌ای در سال ۱۵۵۵ برای نخستین‌ بار قهوه را به استانبول آوردند.

وقتی قهوه برای اولین ‌بار وارد دربار عثمانی شد خیلی زود به بخش جدایی‌ناپذیر از جشن‌های پرزرق‌ و برق در دربار عثمانی تبدیل گشت. قهوه برای سلطان با آداب خاصی سرو می‌شد، و آشپزان سلطنتی یا همان اوستا قهوه‌چی، مراسم مفصلی برای این منظور برگزار می‌کردند؛ به‌ قدری سرو قهوه برای سلاطین حائز اهمیت بود که حدود ۴۰ دستیار برای این امر به کار گماشته می‌شدند.

ماندگاری این نوشیدنی فقط به کاخ سلاطین عثمانی محدود نشد؛ قهوه بعدها توانست جایش را در مراسم خواستگاری و ازدواج مردم ترکیه هم باز کند. طرز تهیه قهوه ترک و نوشیدن آن از مهم‌ترین آداب ‌و رسوم اجتماعی در امپراتوری عثمانی و فولکلور ترکیه بود.

 

روایت دوم تاریخچه قهوه ترکیه

بر اساس روایت دوم در سال ۱۵۱۷ اوزدمیر پاشا، فرماندار یمن متوجه ویژگی‌های متمایز نوشیدنی قهوه شد؛ سپس آن را به استانبول آورد و به سلطان سلیمان معرفی کرد.

کارکنان کاخ تویکایی پس ‌از آن ‌که متوجه شدند سلطان سلیمان مجذوب این نوشیدنی شده‌است به ‌دنبال روش جدیدی برای تهیه قهوه گشتند و این‌ گونه شد که عصر سلطان سلیمان به عصر پیشرفت واقعی برای تاریخ قهوه ترک مبدل گشت.

طرز تهیه قهوه ترک توسط کارگران کاخ عثمانی به این صورت بود که دانه‌های قهوه را در هاون آسیاب می‌کردند؛ و سپس برای جمع‌آوری آن از ظرف مخصوصی به نام جذوه استفاده می‌نمودند. این روش دم کردن قهوه امروز هم برای تهیه این نوشیدنی جذاب به کار برده می‌شود.

به‌ صورت کلی سرو قهوه ترک در کاخ عثمانی با یک آیین مفصل همراه بود.

ممنوعیت قهوه در ترکیه

قهوه‌ خانه، مکانی برای تجمعات سیاسی

در مدت‌ زمان کوتاهی در سطح شهر قهوه‌ خانه‌های بی‌شماری ایجاد شدند؛ و مردان به‌ منظور بحث درباره سیاست و بازی تخت نرد در قهوه‌ خانه‌ها به گرد هم می‌آمدند. به‌ این‌ ترتیب قهوه‌خانه‌ها تبدیل به محیطی برای انتقادهای سیاسی و اجتماعی به شکل طنز یا تئاتر و موسیقی فولکلور شدند.

 

آیا قهوه ترک همواره در فرهنگ عثمانی‌ها مورد توجه بود؟

درست است که دوره عثمانی را زمان رشد فرهنگ مصرف قهوه در ترکیه می‌دانند اما در همین دوره مرگ قهوه نیز رقم خورد.

سلطان مراد چهارم فاتح بغداد با مشاهده تعداد قهوه‌خانه‌ها نگران شد؛ البته دلیل اصلی نگرانی او تجمعات سیاسی ضد دولتی و به‌ دنبال آن نافرمانی و دامن زدن به نزاع بود.

از این ‌رو برای بستن قهوه ‌خانه‌ها فرمان سلطنتی ویژه صادر کرد؛ با این ‌حال در سال ۱۶۴۵ ممنوعیت قهوه با مرگ سلطان مراد چهارم به پایان رسید.

 

دنیا در چه زمانی با قهوه‌ ترک آشنا شد؟

اروپا با طرز تهیه قهوه ترک در دوره طلایی عصر سلطان عبدالعزیز و سلطان عبدالحمید دوم آشنا شد.

درست زمانی ‌که در سراسر کشور ترکیه قهوه ‌خانه‌ها و فرهنگ نوشیدن قهوه به ‌طور قابل ‌توجهی گسترش‌ یافته بود، سلطان‌ محمد چهارم در سال ۱۶۵۷ دانه‌های قهوه را به شاه لویی چهاردهم هدیه داد و به ‌این‌ ترتیب جامعه فرانسه با قهوه به سبک ترکی آشنا شد.

این رویداد در تاریخ قهوه ترک به ‌عنوان اولین گام برای گسترش قهوه به کشورهای ثروتمند اروپایی یاد می‌شود.

سرانجام استانبول در قرن ۱۶ به مرکز تجارت قهوه تبدیل شد؛ در حقیقت آغاز تجارت قهوه میان امپراتوری عثمانی و برزیل در سال ۱۷۲۷ رخ داد.

نقش مهم طرز تهیه قهوه ترک در رسم و رسوم ازدواج

در گذشته قهوه ترک در رسم و رسوم ازدواج نقش مهمی ایفا می‌کرد تا جایی ‌که زنان حرم‌سرا به‌ صورت جدی درباره طرز تهیه قهوه ترک و دم کردن آن آموزش می‌دیدند. در آن زمان خواستگاران، دختران را با مهارت‌هایشان در تهیه قهوه مورد سنجش قرار می‌دادند.

حتی امروزه نیز عروس آینده برای خانواده پسر قهوه می‌آورد؛ خانواده عروس نیز با خوراندن قهوه شور به داماد اخلاق او را محک می‌زنند. اما داستان قهوه و خواستگاری تنها با نوشاندن قهوه شور به داماد به پایان نمی‌رسد، قصه آن‌ جا جالب می‌شود که مردم ترکیه قهوه را وسیله‌ای برای ابراز علاقه دختر به خواستگار می‌دانند.

از نظر آن‌ها قهوه شیرین حاکی از رضایت عروس است؛ اما قهوه تلخ نشان از این دارد که دختر تحت تاثیر پسر و خانواده‌اش قرار نگرفته و تمایلی به ازدواج با او ندارد.

سرانجام قهوه ترک از محبوب‌ترین و شناخته‌شده‌ترین نوشیدنی‌های ترکیه مانند جهنم سیاه، مانند مرگ قوی و مانند عشق شیرین است.

نکات سرو قهوه ترک

 

 

سخن آخر

با اینکه دم آوری قهوه ترک نیز احتیاج به جذوه دارد، اما شما می توانید قهوه ترک را بدون قهوه جوش و هیچگونه لوازم جانبی دیگری، فقط به کمک یک شیرجوش تهیه نمایید!

ما در سایت الفاکافه علاوه بر آموزش طرز تهیه قهوه با شیرجوش، ده ها آموزش از جدیدترین نوشیدنی ها و دسر های بر پایه قهوه را به صورت رایگان در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم.

پس از گذشت یک روز سخت کاری هیچ چیز به اندازه نوشیدن یک فنجان قهوه آرامش‌بخش نیست؛ و در این میان قهوه ترک چیز دیگری است.

این نوشیدنی اصیل با طعم گس و غلیظ خود شما را به تصور یک رویا بی‌نظیر دعوت می‌کند.

قهوه ترک از آن دست نوشیدنی‌هایی است که به خوبی توانسته با مزاق ایرانی‌ها سازگار باشد. ما در این مطلب به طرز تهیه قهوه ترک و تاریخچه آن پرداختیم؛ اگر در فکر تهیه این نوشیدنی هستید میتوانید دانه‌های کاملا رست شده و مرغوب آن را از الفا کافه تهیه کرده و با رعایت نکات و دستورات تهیه این نوشیدنی، یک نوشیدنی فوق العاده آماده و نوش جان کنید.

طعم تلخ و گس قهوه ترک را با خریدی آسان از الفا کافه خاص‌تر از هر زمانی احساس کنید!!

درباره نویسنده

ارسال دیدگاه

Send Comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید